2011/12/28

Megérkezett a várt hátszél, viszont elment a hajóból az áram. A páratartalom olyan magas, a kabinban belül is olyan vizes minden, hogy az elektromos rendszerben valami probléma van, nincs áram a hajóban. Éjszaka megszűnt a fehér pozíció fény és a GPS chartplotter sem használható. Gábor már vizsgálja a hiba okát, azon dolgozik, hogy mielőbb helyreállítsa a rendszert. Az elmúlt 24 órában 30 tm-et (54 km-t) haladt, köszönhetően a szélerősödésnek nőt a teljesítménye az előző napihoz képest.

Az időjárás várhatóan erősebb szelet hoz Gábornak, 20-22 csomó (36-40 km/h) körüli erősséggel, amivel valószínűleg Vitéz napi átlagsebessége is nőni fog, viszont Gábornak is nagyobb koncentrációra és odafigyelésre lesz szüksége. Az erősebb szél nagyobb sebességet, egyben nagyobb lelki terhelést is jelent, azonban, mivel Gábor elsődleges célja a lehető legjobb haladás, az erős szélben is maximális emberi teljesítményt tud nyújtani és kihasználja az óceán adta segítséget.

Az Atlanti-óceán átkenuzása

Rakonczay Gábor az első magyar Atlanti-óceánt átevező páros férfi tagja, több ezer mérföld óceáni tapasztalattal és három óceánátkeléssel a háta mögött, ismét hajóba száll.

A világon elsőként és egyedül fog kenuval átkelni az Atlanti-óceánon egy speciális hajóval, amit a híres óceáni vitorlázó, Fa Nándor tervezett és épített.




Hírlevél feliratkozás