2011/12/29

Gábor megint nagyot teljesített, 46 tm-et (83 km-t) ment az előző napi pozíciójától számolva. Megtalálta az elektromos hiba okát is, az árbocban keletkezett a zárlat, amit azonnal orvosolni fog, amint enyhül az idő. Erre leghamarabb 31.-től számíthat, akkor fog lényegesen csökkenni a szélerősség.  Addig pedig fokozottan figyeli a hajókat, mert a körbevilágító pozíció fénye nem világít, ezért még kisebb eséllyel veszik őt észre a nagyhajók, Gábornak kell megtartani a biztonságos távolságot tőlük. Az elmúlt éjjel keresztezett is egy "forgalmas" hajóútvonalat, kivilágítatlanul. Gábor nem sokat tudott aludni a folyamatos figyelés miatt. Elmondta azt is, minden csurom víz kívül-belül a hajóban, nagyon nehéz a mindennapi tevékenységeket elvégeznie, igazi erőpróba a helytállás lelkileg és fizikailag is egyaránt. Hogy a kitűzött célját teljesítse, most arra koncentrál, hogy ma eléri a fél távot és onnan már napról napra egyre közelebb kerül a kikötéshez. A Kanári-szigeteket követő szakasz már nem lesz ennyire "vizes", mint most, hiszen ott már melegebb lesz a hőmérséklet, nem lesz annyi pára a hajó belsejében sem, nem kell viharöltözetben lennie egész nap, többek között az öltözés-vetkőzés is kisebb gondot fog jelenteni.

Az Atlanti-óceán átkenuzása

Rakonczay Gábor az első magyar Atlanti-óceánt átevező páros férfi tagja, több ezer mérföld óceáni tapasztalattal és három óceánátkeléssel a háta mögött, ismét hajóba száll.

A világon elsőként és egyedül fog kenuval átkelni az Atlanti-óceánon egy speciális hajóval, amit a híres óceáni vitorlázó, Fa Nándor tervezett és épített.




Hírlevél feliratkozás