2012/01/01

Újév ...

Gábor 31,4 tm-et (56,5 km-t) tett meg tegnap reggel óta, így még 222 tm van hátra Las Palmasig, ahova várhatóan 6.-án vagy 7.-én fog megérkezni. Tegnap sok kismadárral találkozott, viszont nagyhajók szerencsére nem jelentek meg a horizonton. Nem várt potyautasok azonban vannak, apró élőlények kezdtek növekedni a hajó  aljára, amiket most - a még hideg vízben- Gábor nem tud leszedni, leghamarabb a Kanári-szigeteken lehet majd megtisztítani Vitézt a kívánatlan algáktól.

Gábor elmondta, az evezést nehezíti, hogy rettenetesen fáj a válla, de Las Palmasig nem fog emiatt lassulni, igyekszik kíméletesen , de hatékonyan hajtani a hajót. Az időjárás a következő napokban viszonylag stabilan tartja a jelenlegi körülményeket, a maximum szélerősödés előreláthatóan a 12-14 cs-ról (21-25 km/h) 20 cs-ra (36 km/h) nő 2.-án, de utána vissza is csökken a jelenlegi állapotra, iránya kedvező, ÉK-i, így Gábor is stabil 35 tm (63 km) körüli napi teljesítményre számíthat.

Az Atlanti-óceán átkenuzása

Rakonczay Gábor az első magyar Atlanti-óceánt átevező páros férfi tagja, több ezer mérföld óceáni tapasztalattal és három óceánátkeléssel a háta mögött, ismét hajóba száll.

A világon elsőként és egyedül fog kenuval átkelni az Atlanti-óceánon egy speciális hajóval, amit a híres óceáni vitorlázó, Fa Nándor tervezett és épített.




Hírlevél feliratkozás