2012/01/02

Gábor megint kimagasló teljesítményt nyújtott az elmúlt napon, 40,8 tm-et (73 km-t) tett meg! Kezd egészen pontosan körvonalazódni az érkezésének az időpontja, úgy néz ki, 6.-án fog először partot érni a lagosi indulása után. Tegnap látott egy hatalmas vitorlás hajót kb. 3 km távolságra, de a hajó valószínűleg nem vette őt észre, mert nem fordult Gábor felé, hanem rövid idő alatt eltűnt a horizonton. Délután újból próbára tette Gábort egy tanker, 100°-ban ellenkező irányba kellett hajtania a hajót 10 percen át, mire a tanker már nem fenyegette tovább.

Később, éjszaka is felbukkant még egy hajó, de az már nem okozott gondot Gábornak. Mindezek mellett

örömteli pillanatokból is jutott a Kapitánynak, mert újra egy delfin csapat látogatta meg, játékosan, Gábort kémlelve úszták körbe-körbe a hajót, mielőtt továbbhaladtak volna.

Az Atlanti-óceán átkenuzása

Rakonczay Gábor az első magyar Atlanti-óceánt átevező páros férfi tagja, több ezer mérföld óceáni tapasztalattal és három óceánátkeléssel a háta mögött, ismét hajóba száll.

A világon elsőként és egyedül fog kenuval átkelni az Atlanti-óceánon egy speciális hajóval, amit a híres óceáni vitorlázó, Fa Nándor tervezett és épített.




Hírlevél feliratkozás