2012/02/06

Sodródás


Atlanti-óceáni hullám
Napi teljesítmény: 27,7  tmf (51,3 km)
Az erős idő miatt nem biztonságos a fedélzeten tartózkodni, a kenus bent van a kabinban és sodródik a hajó. Másfél percenkét egy hullám 45 °-ban megdönti a hajót, bent minden a jobb oldalon van a hullámok okozta mozgás miatt. Hatalmas a pára a kabinban, Gábor a hálózsákot a notebook működése okozta meleggel komfortosította, hogy egy kis száraz felülete legyen az amúgy csurom vizes ruhák között. A hajós lelkileg és fizikailag állja a próbát”, ami előreláthatólag még pár napig eltart, bár az időjárás előrejelzés szerint némi szél csökkenésnek kellett volna érkeznie ma reggeltől kezdve, ami úgy néz ki elmaradt.
A két angol evezős is sodródik, ebben az időben az ő szélesebb, nehezebb hajójuk is irányíthatatlan evezve, így nekik is meg kell várniuk, amíg csökken a jelenlegi  erős idő.

Az Atlanti-óceán átkenuzása

Rakonczay Gábor az első magyar Atlanti-óceánt átevező páros férfi tagja, több ezer mérföld óceáni tapasztalattal és három óceánátkeléssel a háta mögött, ismét hajóba száll.

A világon elsőként és egyedül fog kenuval átkelni az Atlanti-óceánon egy speciális hajóval, amit a híres óceáni vitorlázó, Fa Nándor tervezett és épített.




Hírlevél feliratkozás