2012/01/11

Az alvás a hajón.

A kikötés után pár nappal elkezdek írni; hát van miről, az sejthető …

 

-Először is, amire a legtöbb kérdés érkezett: mennyit és hogyan alszok, és ezalatt mit csinál a hajó?

 

Az alvás az egyik legkritikusabb része az ilyesfajta offshore extrém sportnak. Azt szegezzük le, hogy aludni muszáj, viszont a gyakran több méteres hullámok között sodródó hajóban ez meglehetősen komoly kihívás. Először is a hajót be kell állítani, hogy az a lehetőségekhez mérten a legjobb irányba sodródjon a pihenőidőben, majd amikor viszonylag száraz a ruházatom (legalább 15-20 perce nem terített be egy hullám sem) akkor lehet bemenni a kabinba. Nagyon fontos, hogy minél kevesebb vizet vigyek be magammal, hiszen a bent levő technikai eszközök nem díjazzák a sós vizet!

 

Gyors átöltözés után jöhet az alvás…

Vagyis az az állapot, ami itt a nyílt vízen, a puha ágyban eltöltött pihentető éjjeli alvást hivatott pótolni. Mivel a hajót eközben senki nem hajtja,  az nagyjából merőlegesen áll a hullámok haladási irányára és sodródik. Vagyis folyamatosan és erőteljesen jobbra-balra billeg, miközben pár percenként telibe kapja egy épp a hajón megtörő hullám, ami a kompozit (műanyag) hajóban leírhatatlanul hangos, általában az egész hajó beleremeg a robajba, és a fedélzet megtelik vízzel ami hosszú percekig folyik ki a kifolyónyílásokon. Mikor eltávozott a víz, rendszerint érkezik a következő hullámfal és szintén totálisan telibe kapja a sodródó hajót. No, de ezek a hangok; eközben a kabinban úgy kell elhelyezkedni, hogy az ember össze ne törje magát és mese nincs, aludni kell! Átlagosan húsz percenként szoktam felébredni, vagy egy nagyabb hullámra, vagy arra, hogy átforduljak a másik oldalamra. Az erőteljes ütemes mozgástól ugyanis elviselhetetlen fájdalom ébred azon az oldalamon, ami az ággyal érintkezik, képes teljesen lezsibbadni az egész. Az efféle „alvásra” sok minden mondható, csak nem a klasszikus pihenés. Rendszerint 94-96% -os a páratartalom és átlagosan 16 C fok van, ugyanakkor csak itt a kabin védelmében lehet pihenni és regenerálódni, hiszen nem terít be egy hullám sem és a kint tomboló széltől is védve vagyok!

Az Atlanti-óceán átkenuzása

Rakonczay Gábor az első magyar Atlanti-óceánt átevező páros férfi tagja, több ezer mérföld óceáni tapasztalattal és három óceánátkeléssel a háta mögött, ismét hajóba száll.

A világon elsőként és egyedül fog kenuval átkelni az Atlanti-óceánon egy speciális hajóval, amit a híres óceáni vitorlázó, Fa Nándor tervezett és épített.




Hírlevél feliratkozás