2011/12/26

Gábor 35,8 tm-et (64,4 km-t) tett meg az elmúlt 24 órában. Stabilan halad, várhatóan a jövő hét végén fogja elérni első kikötési helyszínét, a kanári-szigeteki Las Palmast. Mai fő programja továbbra is a ruhái szárítása, amik a tegnapi vízbeesést követően teljesen átáztak. A páratartalom igen magas, a kabin falán belülről is csurom víz minden, kint pedig rendszeresen átcsap egy-egy hullám a hajó fölött, így Gábornak egyáltalán nincs könnyű dolga e téren, de ő van olyan kreatív, hogy ha egy kis napfényt is kap, estére biztosan használhatóvá teszi a ruháit. A víz hideg ugyan, de Gábor fizikailag kitűnő állapotban van, a "mártózástól" nem fázott meg, egészséges, jól bírja a körülményeket.

Az Atlanti-óceán átkenuzása

Rakonczay Gábor az első magyar Atlanti-óceánt átevező páros férfi tagja, több ezer mérföld óceáni tapasztalattal és három óceánátkeléssel a háta mögött, ismét hajóba száll.

A világon elsőként és egyedül fog kenuval átkelni az Atlanti-óceánon egy speciális hajóval, amit a híres óceáni vitorlázó, Fa Nándor tervezett és épített.
Hírlevél feliratkozás