2012/01/03

 

Gábor fantasztikus teljesítménnyel zárta a napot, 48 tm -et (86 km-t) tett meg, így még 136 tm (245 km) van hátra Las Palmasig. Péntek este már a parton fogja jól megérdemelt sörét iszogatni.

A hullámok nem kímélték az elmúlt órákban, újra érkeztek akkora méretű hullámhegyek, hogy a hajó hátulját Gáborral együtt teljesen bekebelezték, mire megtelt vízzel a kokpit és egy-egy alkalommal 10 percen át tartott, mire kifolyt a kieresztő nyílásokon. A szél igen szeszélyes játékot űzött Gáborral, fél órán át erősen fújt, azután fél óra csendesedés, majd újra erősödés, és ez váltakozott tegnap folyamatosan, aminek hatására, a szép, kifújt hullámok helyett, felkorbácsolt, meredek, "ádáz ragadozók" ostromolták Vitézt és a Kapitányt. Gábor jelenleg beborult időben, 3 nadrágban, 2 pulóverben, viharkabátban és gumicsizmában lapátol.

Az Atlanti-óceán átkenuzása

Rakonczay Gábor az első magyar Atlanti-óceánt átevező páros férfi tagja, több ezer mérföld óceáni tapasztalattal és három óceánátkeléssel a háta mögött, ismét hajóba száll.

A világon elsőként és egyedül fog kenuval átkelni az Atlanti-óceánon egy speciális hajóval, amit a híres óceáni vitorlázó, Fa Nándor tervezett és épített.




Hírlevél feliratkozás