2012/01/25

Gábor elindult!

Hajnalban

05. óra 21. perckor (magyar idő szerint 06.21.) eloldotta Vitéz nevű kenuját a Pasito Blanco kikötőben és megkezdte óceán átkenuzását. Amekkora grandiózus vállalkozásba kezdett, olyan csöndesen és észrevétlenül hagyta el hajnalban, még sötétben a kikötőt, ahol ilyenkor egy lélek sem jár, a szél is áll,  minden tökéletesen csendes és mozdulatlan.

Az indulásra a lokális adottságok miatt a hajnal a legkedvezőbb, mert akkor tökéletesen nyugodt a víz, szélcsendben könnyedén kilehet evezni a kikötőből és eltávolodni a szigettől annyira, hogy mire megérkezik a szél, a hajóval már biztonságos távolságban lehet lenni a parttól.

Gábor beszámolt arról, nagyon jó kedvvel indult neki a kalandnak, aztán egy-két órával később, erős magány tört rá, amivel nagyon nehezen küzd meg, de urrá lesz rajta!

Az Atlanti-óceán átkenuzása

Rakonczay Gábor az első magyar Atlanti-óceánt átevező páros férfi tagja, több ezer mérföld óceáni tapasztalattal és három óceánátkeléssel a háta mögött, ismét hajóba száll.

A világon elsőként és egyedül fog kenuval átkelni az Atlanti-óceánon egy speciális hajóval, amit a híres óceáni vitorlázó, Fa Nándor tervezett és épített.
Hírlevél feliratkozás