2012/01/28

Gábor születésnapja van ma ...

Egymást érik a hajók
Gábor ma ünnepli 31. születésnapját. A hajón akad némi pezsgő és elrejtve a kapitány talál majd egy csomagot, amiben feleségétől születésnapi ajándék rejtőzik, így az Atlanti-óceánon is méltóképpen ünnepelheti születése évfordulóját. 
A hajóforgalom még mindig nagyon nagy volt az elmúlt napon, mert Vitéz éppen egy hajóútvonalat keresztezett, amiben néhány kilométeres sávban, két oldalon ellenkező irányba közlekednek a hatalmas teherszállító hajók, így nagyfokú körültekintéssel és elővigyázatossággal kellett a kenusnak navigálni, megtartva minden eseben a boztonságos távolságot az arra járó teherszállítókkal szemben. Két esetben Gábornak így is 50 percen át kellett ellenkező irányba evezve menekülnie az óceánjáróktól, de mindkétszer sikerült megtartani a kellő távolságot. Bár Vitéz az egyik hatalmas „jószág” útvonalát a hajó elött keresztezte és mint ahogy a kapitány elmondta- nagyon kemény menet volt, hogy időben kitérjek előle- biztonságosan eltávolodtak egymástól.
A reggeli órákban egy delfincsapat szinesítette a kapitány napját, majd a horizonton egy katamarán is feltűnt, 1tmf-re (1,852 km) lehetett a magyar hajótól, de végül nem vette észre,  Afrika felé fordult és eltűnt a horizont mögött. 

Az Atlanti-óceán átkenuzása

Rakonczay Gábor az első magyar Atlanti-óceánt átevező páros férfi tagja, több ezer mérföld óceáni tapasztalattal és három óceánátkeléssel a háta mögött, ismét hajóba száll.

A világon elsőként és egyedül fog kenuval átkelni az Atlanti-óceánon egy speciális hajóval, amit a híres óceáni vitorlázó, Fa Nándor tervezett és épített.




Hírlevél feliratkozás