2012/01/30

Visszasodródás

Pihenés előtt

Az éjszaka folyamán, amíg Gábor aludt, a szél igen szeszélyesen játszott Vitézzel, aminek az lett az eredménye, hogy a hajó 4,5 tmf-et (8,3 km-t) sodródott visszafelé. Vitéz még benne van a Kanári-szigetek okozta zavarosabb szelek zónájában, így ezen a területen előfordulhat ilyesmi, viszont Gábor így is stabilan halad az ideális útvonalon, aminek eredményeképp napokon belül már a stabil passzát széllel fog haladni.

Az elmúlt nap során is feltűnt egy vitorlás hajó a horizonton, ám ez sem vette észre a kis magyar kenut,   találkozás nélkül eltűnt a távolban.

Az esőfelhők is megjelentek, de szerencsére azok sem mentek túl közel Vitézhez, így Gábor szárazon lapátolhatott egész nap és nem kellett bajlódnia a ruhaszárítással.

Az Atlanti-óceán átkenuzása

Rakonczay Gábor az első magyar Atlanti-óceánt átevező páros férfi tagja, több ezer mérföld óceáni tapasztalattal és három óceánátkeléssel a háta mögött, ismét hajóba száll.

A világon elsőként és egyedül fog kenuval átkelni az Atlanti-óceánon egy speciális hajóval, amit a híres óceáni vitorlázó, Fa Nándor tervezett és épített.




Hírlevél feliratkozás