2012/02/12

Valami hír lesz ...

Gábor viharkabátban

Van valami hír Gáborról.
Az Iridium műholdas telefonszolgáltató cég meg tudja határozni a telefon utolsó bekapcsolásának pozícióját. Ennek a folyamata el is kezdődött, de -hétvége lévén- az amerikaiak nem dolgoznak. Leghamarabb holnap érkezhet meg, milyen információ van a telefonos cég birtokában.

 

A Vitézzel egy hete tudtunk kapcsolatba lépni, akkori utolsó pozícióját ismerjük. A szél K-ÉK irányú 18-25 csomó (30-45km/h) körüli. Az idő párás, esős. Az időjárás ismeretében megbecsültük az Atlanti-óceánnak azt a szeletét, amelyben a Vitéz jelenleg hajózik:

feb-12 - Vitéz becsült pozíció

a Vitéz becsült pozíciója (feb-12 délután)

 

A kommunikációs nehézségek mellett is időről időre küldünk Gábornak üzenetet iridiumon - abban a reményben, hogy a technika legalább esetenként fogadni képes a külvilág üzenetét. 

Az Atlanti-óceán átkenuzása

Rakonczay Gábor az első magyar Atlanti-óceánt átevező páros férfi tagja, több ezer mérföld óceáni tapasztalattal és három óceánátkeléssel a háta mögött, ismét hajóba száll.

A világon elsőként és egyedül fog kenuval átkelni az Atlanti-óceánon egy speciális hajóval, amit a híres óceáni vitorlázó, Fa Nándor tervezett és épített.




Hírlevél feliratkozás