Óceánátevezés

A Viktória által tartott előadásokra Gábor műholdas telefonon keresztül élőben bejelentkezik az Atlanti-óceánról, ez év áprilisáig, amíg Gábor el nem éri a karib-szigeteki Antigua kikötőt, a jelenlegi óceán átkenuzó expedíció végcélját.

 

Élménybeszámoló, motiváló előadás az Atlanti-óceán kalandos és embert próbáló átevezéséről.

 

- A fiatal Rakonczay házaspár első magyar párosként, saját tervezésű és építésű hajóval, világrekord idő alatt evezte át az Atlanti-óceánt.

- Erősen motiváló hatású előadás, akaraterőről és célmegvalósításról, mintegy 200 színes vetített fotóval.

- Egy abszolút nem mindennapi cél, és ami mögötte van. Az álom megszületésétől, a teljes megvalósításig.

Az előadásba foglalt témakörök: Akaraterő, motiváció, kreatív gondolkodás, innováció, csapatmunka, együttműködés egy közös cél érdekében, krízis helyzetek kezelése, megoldása csapatban.

 

Az év kalandja díj - National Geographic Adventure - Washington

Guinness World Records elismerés - London

Magyar Formatervezési Díj - Budapest

 

A hajóépítéstől az Atlanti-óceán rekord idejű átevezéséig, a kitartásról és az álom megvalósításáról.

Az út előtt soha sem eveztek, ám a hihetetlen kalandos és viharokkal tarkított 51 nap evezés után, átértek az óceán túloldalára, vegyes párosként világrekordot döntve.

 

Az általuk tervezett Tűzhangya nevű hajó, itthon elnyerte a Magyar Formatervezési Díjat; a hajót Budapesten a Magyar Iparművészeti Múzeumban, és Bécsben a Vienna Boat Show-n láthatta a nagyközönség.

 

Az óceán átevezés történetét hajónaplóban rögzítették és könyv is született belőle, Tűzhangya címmel, Fa Nándor előszavával és Fábry Sándor ajánlásával, ami egy erősen inspiráló hatású, magával ragadó és hiteles beszámoló az emberi akaraterőről, célmegvalósításról.

 

„Hihetetlenül fontos az álmainkat és céljainkat megvalósítani - mi ebben segítünk az előadásainkkal, és a Tűzhangya című könyvünkkel. Elszántság, technika és célmegvalósítás. A gyakorlatban teszteltük őket, és beváltak – talán ez a legjobb garancia mindenki számára!”

 

Eddigi előadásaink:

 

Eddig itthon és külföldön, több mint 10 000 embernek tartott Viktória és Gábor előadásokat a 10 fős privát, családias hangulatú összejöveteltől kezdve a 3000 fős rendezvényig. Ezek során Gábor és Viktória felváltva beszélnek, miközben képekkel és rövid videókkal színesítik az előadást. Válogatás az előadások után érkező visszaigazoló – gratuláló e-mailekből, sms-ekből:

 

„Egy olyan élmény bombát kaptam, amit nehéz elfelejteni, ám könnyen lehet belőle profitálni, és beilleszteni az életembe.”

 

„Akaraterő és célmegvalósítás, ha nem csak hétköznapi céljaid vannak.”

 

„Olyan tapasztalatokat, gondolatokat, meglátásokat vihettünk haza, amit civilizált világunkban szinte lehetetlen megtalálni és megélni.”

 

Nem könyvekből, vagy más előadóktól eltanult eszközök, hanem személyesen átélt, kipróbált és letesztelt meglátások, technikák.”

 

„… Ráadásul egy hagyományos motivációs előadástól eltérően mindez egy fantasztikusan izgalmas előadásban hangzik el, amelyhez a hitelességet és az izgalmat az óceán átevezés közben átélt hihetetlen kalandok és brutális viharok adják. – Maximálisan inspiráló!”

 

Referencia

 

Előadás fotók

 

Felkérés előadásra
Név:
E-mail cím:
Telefonszám:
Előadás típusa:
Tervezett időpont:
Tervezett létszám:
Egyéb üzenet:

Az Atlanti-óceán átkenuzása

Rakonczay Gábor az első magyar Atlanti-óceánt átevező páros férfi tagja, több ezer mérföld óceáni tapasztalattal és három óceánátkeléssel a háta mögött, ismét hajóba száll.

A világon elsőként és egyedül fog kenuval átkelni az Atlanti-óceánon egy speciális hajóval, amit a híres óceáni vitorlázó, Fa Nándor tervezett és épített.
Hírlevél feliratkozás