2011/12/25

Gábor 30,2 tm-et (54,3 km-t) tett meg előző nap. Úgy számolja, január 6.-a körül érkezhet Gran Canariára, ami azt jelenti, bőven 20 napon belül fogja teljesíteni az út első szakaszát.

Este, miután Gábor fixálta a kormánylapátot, lekötött és elrendezett mindent a fedélzeten a pihenése előtt,  egy hullám  megdobta  a hajót - pont amikor a kabinajtón igyekezett befelé- és beleesett a vízbe. Másodpercek alatt  sikerült visszamásznia a fedélzetre és villámgyorsan elkezdte levenni magáról a ruhát, de sajnos teljesen átázott a legalsó rétegig mindene, hiszen a nyakánál, lábszáránál és kezénél a vízálló ruhába be tudott jutni a víz. A nap folyamán próbálja majd szárítani a ruhákat, amihez remélhetőleg lesz valamennyi napfény is, bár az utóbbi napokban nem sűrűn mutatta szikrázó fényét a Nap. A hőmérséklet már lassan emelkedik, tegnap Gábor 20 C°-ot is mért napközben.

Az Atlanti-óceán átkenuzása

Rakonczay Gábor az első magyar Atlanti-óceánt átevező páros férfi tagja, több ezer mérföld óceáni tapasztalattal és három óceánátkeléssel a háta mögött, ismét hajóba száll.

A világon elsőként és egyedül fog kenuval átkelni az Atlanti-óceánon egy speciális hajóval, amit a híres óceáni vitorlázó, Fa Nándor tervezett és épített.




Hírlevél feliratkozás