2011/12/30

Gábor napi teljesítménye 36 tm (64,8 km) volt, lehet, hogy már  jövő hét pénteken, azaz 6.-án ki tud kötni a már csak 293 tm-re (527 km-re) levő Las Palmasban!

Tegnap másfél órán át küzdött, hogy kitérjen egy nagyhajó elől és végre eltűnjön a horizont mögött a monstrum. Naplemente előtt sikerült kicserélnie egy másik izzóra a pozíció fényt, így most éjszaka kivilágítva tud pihenni. Emellett természetesen ugyan olyan sűrűn és körültekintéssel vizsgálja a látóhatárt, érkezik-e látogató, de a tudat, hogy nem veszik el a sötétben, mégiscsak számít.

Az időjárási körülmények jelenleg mérsékeltek, holnap lehet számítani a szél csökkenésére, majd az Újév 2. napján lesz ismét erősebb, 20 csomó (36 km/h) körüli szél, ami újabb jó haladást ígér a Kapitánynak.

Az Atlanti-óceán átkenuzása

Rakonczay Gábor az első magyar Atlanti-óceánt átevező páros férfi tagja, több ezer mérföld óceáni tapasztalattal és három óceánátkeléssel a háta mögött, ismét hajóba száll.

A világon elsőként és egyedül fog kenuval átkelni az Atlanti-óceánon egy speciális hajóval, amit a híres óceáni vitorlázó, Fa Nándor tervezett és épített.
Hírlevél feliratkozás