2012/01/27

Erős hajóforgalom ...

 

Halászhajó a horizonton

A hajóforgalom megint nagyon erős volt az elmúlt nap, Gábornak gyakran kellett kerülgetnie a nagyobb hajókat. Hajnalban közelítette meg jobban az egyik arra járó monstrum, ami elől intenzívebb evezéssel tudott csak kitérni, illetve reggel tűntek még fel a horizonton arra dolgozó halászok is.
Tegnap este a horizont mögött a kapitány még érzékelte a sziget csúcsának sejtelmes sziluettjét, de ma reggelre már csak a végtelen óceánt látja és óráról órára egyre stabilabban belekerül az áramlatba, ami a Karib-térség felé segíti útját. A térségben még előfordulhat, hogy az É-ÉK felől érkező szél beleütközve a Kanári-szigetekbe, a szigetek alatti térségben megzavarja a szelet, de Gábor napról napra lassan elhagyja ezt a zavaros területet és belekerül a stabil passzát övezetbe, ahol már az ideális ÉK-i, majd fél távnál K-iirányú szélre számíthat.

 


facebook like elem

 

BEÁLLÍTÁS, PRÓBA ALATT - a legszűkebb ismeretségi kör számára

Az Atlanti-óceán átkenuzása

Rakonczay Gábor az első magyar Atlanti-óceánt átevező páros férfi tagja, több ezer mérföld óceáni tapasztalattal és három óceánátkeléssel a háta mögött, ismét hajóba száll.

A világon elsőként és egyedül fog kenuval átkelni az Atlanti-óceánon egy speciális hajóval, amit a híres óceáni vitorlázó, Fa Nándor tervezett és épített.




Hírlevél feliratkozás