2012/02/01

A magyar kenu a gyorsabb ...

 


DSCF0721-t.jpg
Gábor óriásit teljesített a tegnapi nap folyamán, 54,2 tmf-et  (100,3 km) tett meg, ami egy erős kétpárevezős hajó napi teljesítménye. Igaz, az időjárási körülmények hozzátesznek a sebességhez, 3-4 méteres tarajos hullámok között kenuzik Gábor, ami megkövetel egy nagyon jó idegi állapotot és összeszedettséget, hiszen ilyen időben a hajó könnyen a hullámok játékává válhat, ha nem megfelelő szögben kapják el. A fiatal kenus arról számolt be, hogy a hajótest két alkalommal is kettévágott egy méretes hullámot, de a hajó iránytartása nem került veszélybe. Viszont egy kis kellemetlenség érte a kapitányt, az erős szél lefújta az egyik kedvenc sapkáját a fejéről, már nem tudta elkapni, amikor a szél elragadta.
A két angolnak igencsak bele kellene húznia, ha tartani akarják a lépést a magyar kenussal, mert jelenleg, - akármennyire is hihetetlen, hogy egy kenu gyorsabb, mint egy evezős hajó- a magyar kenu átlagteljesítménye bizony erősebb, mint az angol evezősöké! Rakonczay Gábor  6 nap alatt 227 tmf-et ( 420 km), Nicolas Carvajal 200 tmf-et (370 km), Tommy Tippetts 220 tmf-et (407 km) tett meg irányba a Karib térség felé, ami jól tükrözi, a magyar hajó mennyivel jobb kondíciókkal bír, ha nem csak hogy nem marad le nagyon, hanem még gyorsabb is az evezősökhöz képest!

 

Az Atlanti-óceán átkenuzása

Rakonczay Gábor az első magyar Atlanti-óceánt átevező páros férfi tagja, több ezer mérföld óceáni tapasztalattal és három óceánátkeléssel a háta mögött, ismét hajóba száll.

A világon elsőként és egyedül fog kenuval átkelni az Atlanti-óceánon egy speciális hajóval, amit a híres óceáni vitorlázó, Fa Nándor tervezett és épített.




Hírlevél feliratkozás