2012/02/02

Nem kellemes fürdőzés ...


Átlagos hullám
Vitéz tartja a fantasztikus haladást, bár emellé a haladás mellé még mindig hozzá tartozik az erős időjárás, amihez Gábornak nagy szüksége van megfelelő idegrendszerre, különösen akkor, amikor a tarajos hullámzásban egy megtörő hullám pont eltalálja a hajót és tetőtől talpig beborítja őt a víz. Ezt nem könnyű megszokni, főleg nem egy ekkora hajóban. Gábor sincs könnyű helyzetben, de folyamatosan dolgozik az összeszedettségén és nem hagyja, hogy a körülmények kizökkentsék az egyensúlyából.
A tegnapi időjárásban 18-20 csomós (33-37 km/h) ÉK-i szél kísérte a hajót, ami az előrejelzés szerint a holnapi nap folyamán is marad, így várhatóan Vitéz tartani fogja ezt az erős haladást.

Az Atlanti-óceán átkenuzása

Rakonczay Gábor az első magyar Atlanti-óceánt átevező páros férfi tagja, több ezer mérföld óceáni tapasztalattal és három óceánátkeléssel a háta mögött, ismét hajóba száll.

A világon elsőként és egyedül fog kenuval átkelni az Atlanti-óceánon egy speciális hajóval, amit a híres óceáni vitorlázó, Fa Nándor tervezett és épített.




Hírlevél feliratkozás