2012/02/03

Cápa látogatás!

 


Naplemente előtt
Gábor elmondta, az elmúlt három nap azon gondolkodik, be kellene mennie a vízbe és le kellene takarítania a hajó alját, kezd túlságosan moszatos lenni, ami lassítja a haladást.
Tegnap naplemente előtt egy hatalmas uszonyt vett észre a hajó mögött kiállni a vízből, amint lassú mozgással követi a hajót. Nem telt bele egy percbe, még egy uszony tűnt fel, az első mögött. Gábor ijedten figyeli a ragadozó mozgással közeledő sötét foltot, - ami több mint egy fél hajóhosszt tett ki, 3,5 m körüli lehetett -  így Gábor minél inkább a hajó közepén a kokpittban kapaszkodott és figyelt. Rövidesen kiderült, a két uszony egy állathoz tartozott, szóval „csak” egy cápa volt, ami kíváncsiskodott a hajótól karnyújtásnyira és lassú mozgással követte és úszta körbe a kenut, majd pár perces látogatás után állt odébb. 

 

Az Atlanti-óceán átkenuzása

Rakonczay Gábor az első magyar Atlanti-óceánt átevező páros férfi tagja, több ezer mérföld óceáni tapasztalattal és három óceánátkeléssel a háta mögött, ismét hajóba száll.

A világon elsőként és egyedül fog kenuval átkelni az Atlanti-óceánon egy speciális hajóval, amit a híres óceáni vitorlázó, Fa Nándor tervezett és épített.




Hírlevél feliratkozás