2012/02/14

Gábor nem tűnt el

Felhős idő
Még nincs közvetlen információ Gáborról, aki a jelenlegi időjárási körülmények között, a 14-18 csomós (26-33 km/h) szélben bizonyára ugyan olyan jól halad, mint korábban hasonló körülmények között, csak most nem tud telefonon hírt adni magáról, egyelőre. Ez hamarosan változni fog, amint lecsökken a szél annyira, hogy nyitott ablakkal tud biztonságosan hajózni és kiszárítani a felszerelését, ami átmenetileg valószínűleg a túl nagy pára és nedvesség miatt nem működik megfelelően.

Az amerikai Iridium cégtől még nincs hír, a Nemzetközi Óceánátevező Szövetségen keresztül a szenegáli parti őrség értesítve lett, ők értesítik a hajókat, amik a környező hajóútvonalakon haladnak és ha bármelyik észleli Gábort, találkozni fog vele.

Az Atlanti-óceán átkenuzása

Rakonczay Gábor az első magyar Atlanti-óceánt átevező páros férfi tagja, több ezer mérföld óceáni tapasztalattal és három óceánátkeléssel a háta mögött, ismét hajóba száll.

A világon elsőként és egyedül fog kenuval átkelni az Atlanti-óceánon egy speciális hajóval, amit a híres óceáni vitorlázó, Fa Nándor tervezett és épített.




Hírlevél feliratkozás