2012/02/21

Gábor feltételezhetően túl a táv egyharmadán

Figyelve a két angol evezős pozícióját, lehet következtetni Gábor helyzetére, ami valószínűsíthetően 1700 km-re lehet a Kanári-szigetektől, így még hátra van 3500 km. Ahogy halad délebbre, a hőmérséklet egyre nő, most már nappal nem okoz neki gondot a hideg, feltételezhetően pólóban is tud már evezni, nincs szükség kabátra, vagy pulóverre. Éjszaka még lehet kicsit hűvösebb az idő, a pára még okozhat gondot,  valószínűleg ezért sem jelentkezett még Gábor, mert a kabin még mindig nem tudott kellően kiszáradni. Előfordulhat az is, hogy a telefon túl sokáig volt nedves belülről és a sós, tengeri levegő jobban igénybe vette ezért már nem fog tudni működni. Ebben az esetben csak egy másik hajóval történő találkozás esetén kaphatunk hírt Gáborról.

Az Atlanti-óceán átkenuzása

Rakonczay Gábor az első magyar Atlanti-óceánt átevező páros férfi tagja, több ezer mérföld óceáni tapasztalattal és három óceánátkeléssel a háta mögött, ismét hajóba száll.

A világon elsőként és egyedül fog kenuval átkelni az Atlanti-óceánon egy speciális hajóval, amit a híres óceáni vitorlázó, Fa Nándor tervezett és épített.




Hírlevél feliratkozás